top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEls Van Erum

Verblijfsregeling van minderjarigekinderen in coronatijden

Bijgewerkt op: 7 jun. 2021Kinderen kunnen nog steeds niet naar school en als ouders is ook uw werkritme verstoord. Gescheiden ouders ondervinden dagelijks dat het naleven van verblijfsregelingen voor kinderen moeilijk verloopt.

De overeenkomst of het vonnis waarin de verblijfsregeling voor de kinderen doorgaans is vastgelegd voorziet uiteraard niets voor een crisisperiode zoals wij deze nu kennen. Het naleven van een verblijfsregeling kan nu soms moeilijk verlopen.

Goede afspraken tussen de ouders, flexibiliteit en gezond verstand helpen.

Het principe is dat de lopende regeling dient te worden nageleefd, maar als dit niet of moeilijk gaat dient er een oplossing te worden gevonden.

Als ouders kan u immers steeds afwijken van de opgelegde regeling, en andere afspraken maken die afgestemd zijn op de noden van de kinderen, en het gewijzigde werkritme van de ouders.

Ook gezondheidsredenen kunnen een rol spelen. Indien een ouder of een kind ziektesymptomen zou vertonen, is het aangewezen om de wissel voorlopig niet te laten doorgaan en de andere ouder onmiddellijk in te lichten met voorlegging van het medisch attest.

Ouders en kinderen hebben nood aan duidelijkheid en zekerheid.

Ondervindt u moeilijkheden bij de naleving van de verblijfsregeling of heeft u vragen hierover?

Aarzel niet ons te contacteren voor gepast advies.

41 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page